Passa al contingut principal

El Pirineu, flora i fauna

Per començar aquesta seria d’entrades, on parlarem de plantes i animalons, enumerarem i explicarem els diferents ambients que podem trobar al Pirineu quan ens hi passegem o hi fem algun trekking a peu, dividim els diferents ambients en:
Ambients humits, rius, estanys i llacs
Boscos montans
Prats de dall
Boscos de coníferes
Boscos subalpins de coníferes
Matollars supraforestals
Rocams, penya-segats i tarteres
Prats alpins



En aquest post passarem a definir amb més detall els Ambients humits i els prats de dall. Dintre dels ambients humits i destaquen els rius característics per l’aigua freda, oxigenada i sens gaires sals minerals a les capçaleres, hi podem trobar larves de plecòpters i de tricòpters (carcassa de pedra) que serveixen d’aliment de l’almesquera, el tritó, la truita de riu i la merla d’aigua. A les aigües més tranquil·les hi podem trobar la granota roja. També és molt característica la flora que hi trobarem, destaquen el pollancre i el vern, així com el canyís que el trobarem als aiguamolls.


Els prats de dall, els trobem dins de l’estatge alpí i requereixen de un agent extern que els mantingui a ratlla, normalment és el bestiar i/o la sega que garanteix que es mantingui com a prat. Normalment la sega te lloc a l’estiu, això fa que la primavera sigui un esclat de colors, amb una extraordinaris varietat florística i de insectes, hi podem trobar, el trèvol de prat, la bistorta i moltes altres varietats de flors, també hi trobarem una gran varietat d’insectes , com la papallona i la llagosta, també hi trobarem el cabirol, l’aligot, el xoriguer i molts altres tipus de d’animals.

Com podeu veure hi ha una gran varietat d’animals i plantes en tots els estatges que anirem explicant, si som matiners com deia en Pep Guardiola, no fem gaire xivarri i respectem el medi, serà més senzill veure i gaudir de l’espectacle que ens ofereix cada dia la natura!!!