Passa al contingut principal
Comparatiu raquetes de neu II

Aquesta setmana aprofitant que estem en plena temporada de neu farem una comparativa entre dues raquetes de neu de gama mitja - alta, les TSL 325 Escape i les Salewa 999 Blade.

 “...farem una comparativa entre dues raquetes de neu de gama mitja - alta”



El cos principal dels dos models està fabricat amb poliamida, amb unes mides força similar. Els grampons són d’acer inoxidable, la Salewa el sistema de grampons està format per dos rails, en el cas de la TSL té sis punxes a cada raqueta, les dues tenen punxes a la puntera per terrenys amb forta pendent. La fixació de les dues és força similar una mica difícil d’ajustar al principi tot i que un cop ajustades no tenen cap problema. La principal diferència entre el dues radica en l’alça i el bloqueig, la Saleva, mitjançant una peça de resina i la TSL amb dues palanques metàl·liques.

Un cop definides les principals característiques dels dos models, veurem els pros i contres de cada un.
La Salewa, la principal avantatge és el sistema de grampons, la fixació és correcte i té moltes limitacions amb el sistema de alça i bloqueig, és difícil de posar i a vegades salta.
La TSL, és una molt bona raqueta, els grampons i la forma de la raqueta compleixen a la perfecció, el sistema de fixació és similar a la Salewa, l’alça i el bloqueig està molt be i és molt segur, tot i que a vegades costa una mica de posar i treure.

“La TSL, és una molt bona raqueta, els grampons i la forma de la raqueta compleixen a la perfecció...”


La teoria està molt be, però un cop a la muntanya i provades les dues, les conclusions que he tret són les següents, si vols una de les millors raquetes que hi ha al mercat, sens dubte la millor és la TSL, d’utilització fàcil, còmodes i molt robustes.



Preu
(€)
Pes (kg)
Alça
Bloqueig
Pes
Suportat (kg)
Grampons
Talla
Valoració
Salewa
119
2,00
Si
Si
60< - <110
2 rails
36-47
***
TSL
129
1,96
Si
Si
60< - <110
6 punxes
36-47
****