Passa al contingut principal
Raquetes de Neu

Quan trobem neu recent caiguda o gruixos de neu considerable, una de les millors opcions per poder progressar sense enfonsar-nos fins els genolls, són les raquetes de neu. La seva utilització cada cop és més estesa i el terreny ideal per utilitzar-les és la muntanya mitjana sense grans pendents. Els antics marcs de fusta, s’han anat substituint pels de resina o alumini, materials més resistents i lleugers que quasi no necessiten manteniment.

“Els antics marcs de fusta, s’han anat substituint pels de resina o alumini...”




Hi ha diferents tipus de raquetes de neu, però les més comuns són les de resina, a la foto següent podem veure les diferents parts d’una raqueta. El calçat adequat per la utilització de les raquetes són les tradicionals botes de muntanya de canya alta amb membrana impermeable tipus Gore-tex. No oblidem que les utilitzarem en unes condicions hivernals.

“El calçat adequat per la utilització de les raquetes són botes de muntanya de canya alta...”


Un cop ja ens hem posat les raquetes de neu, anem a veure com s’utilitzen i perquè serveix cada una de les seves parts. La fixació, com els seu nom indica ens fixarà el peu a la raqueta, a d’anar ben subjectada però sense pressionar excessivament el peu. Quan progressem en pujada, és important deixar la talonera lliure i portar les alces, d’aquesta manera no ens cansarem tant i els nostres bessons ho agrairan, a les baixades per contra tindrem que treure les alces i fixar les taloneres, aconseguint un major control de les raquetes. A partir d’aquí ja podem començar a gaudir de la muntanya, recordant que la planificació i la previsió són essencials en qualsevol sortida a la muntanya i més encara si és al hivern.